Een loopband is hét ideale fitnessapparaat voor thuis

Wil jij graag vanuit thuis jouw conditie verbeteren en ben jij je aan het oriënteren naar een loopband? Dan helpen wij jouw graag verder op weg om tot de beste keuze loopband te komen.

Waarom zou je kiezen voor een loopband voor thuis?

Er zijn verschillende redenen waarom je kan kiezen voor een loopband. Sommigen kiezen voor een loopband omdat ze het gemakkelijker vinden om comfortabel thuis te hardlopen in plaats van buiten. Vaak als het winter is is het te koud om buiten te trainen of in de zomer te heet waardoor je ook niet buiten kan trainen. Daarnaast is het ook niet fijn om buiten te hardlopen als het regent of donker is. Anderen kiezen voor een loopband omdat ze het fijn vinden om thuis te sporten zonder dat ze naar de sportschool hoeven te gaan. Loopbanden zijn ook een perfecte keuze voor iedereen die hun conditie willen verbeteren of gewicht willen verliezen. Met een loopband kan je namelijk gemakkelijk verschillende intensiteitsniveaus instellen en lange afstanden hardlopen zonder dat men zich zorgen hoeven te maken over verkeer.

Waarop kan je letten als je een loopband wilt gaan kopen?

Als je een loopband gaat kopen, zijn er een aantal zaken waar je op kan letten om ervoor te zorgen dat je de juiste loopband koopt:

 • 1) Het gebruiksdoel: Waarvoor wilt je de loopband gaan gebruiken? Misschien wil je jouw gezondheid verbeteren, revalideren van een ongeluk of operatie of misschien wil je wel afvallen en gezonder worden. Afhankelijk van je doel kan je gaan voor een basis uitvoering of een zeer uitgebreide waar je alle data ook op kunt volgen.
 • 2) De prijs: Loopbanden zijn er in allerlei prijsklassen. Vanaf een paar honderd euro heb je al een loopband oplopend tot zo’n 20 á 30 duizend euro voor de meest speciale loopbanden waar alles op en aan zit. Bedenk voor jezelf hoeveel geld je maximaal wilt uitgeven en zoek naar een loopband die binnen je budget valt.
 • 3) Gebruiksgemak: Zorg ervoor dat de loopband gemakkelijk te bedienen is en dat de knoppen en hendels goed bereikbaar zijn.
 • 4) Comfort: Probeer de loopband uit voordat je hem koopt. Vooral als het een duurdere loopband is. Zorg ervoor dat de loopband een comfortabele loopband is en dat de demping goed is.
 • 5) Garantie: Kijk of de loopband een goede garantie heeft en of er een goede service wordt aangeboden als er iets misgaat met de loopband.
 • 6) Afmetingen: Zorg ervoor dat de loopband past in de ruimte waar je hem wilt plaatsen en dat je voldoende bewegingsvrijheid hebt als je op de loopband staat.
 • 7) Merk en garantie: Doe onderzoek naar het merk en lees reviews voordat je een bepaalde loopband koopt.
 • 8) Extra’s: Sommige loopbanden hebben extra functies zoals hartslagmeters, touchscreen-displays en mp3-spelers. Bedenk of je deze extra’s nodig hebt en of ze de extra kosten waard zijn.

Ga je voor een nieuwe loopband of toch een tweedehandse?

Afhankelijk van de wensen en budget kan je gaan voor een nieuwe loopband of een tweedehandse. Als je een nieuwe loopband koopt koop je deze veelal bij een gespecialiseerd bedrijf. Het voordeel daarvan is dat je uitleg en advies kan krijgen en als er problemen zijn met de loopband je terug kan naar de winkel. Een tweedehands loopband is vaak goedkoper dan een nieuwe loopband, logisch want deze is immers gebruikt.

Op Marktplaats kan je vaak tweedehands loopbanden vinden. Let daarbij wel goed op want als je een loopband via Marktplaats koopt, bijv. bij een particulier heb je nooit garantie. Als er iets stuk gaat dan moet je het zelf zien op te lossen. Je kan dus een kat in de zak kopen.

Er zijn ook diverse fitnessbedrijven die tweedehands loopbanden aanbieden. Daar krijg je afhankelijk van het bedrijf wel garantie op de tweedehands loopband. Informeer hier altijd even naar bij het betreffende bedrijf.

Waarom zou je gaan voor een tweedehands loopband?

Er zijn een aantal redenen waarom iemand ervoor zou kunnen kiezen om een tweedehands loopband te kopen:

 • 1) Kostenbesparing: Een tweedehands loopband is vaak goedkoper dan een nieuwe. Dit kan een aantrekkelijke optie zijn voor mensen die op zoek zijn naar manieren om geld te besparen.
 • 2) Minder belasting voor het milieu: Door een tweedehands loopband te kopen, kan iemand bijdragen aan het verminderen van afval en het besparen van grondstoffen die nodig zijn voor de productie van nieuwe spullen.
 • 3) Mogelijkheid om te testen: Door een tweedehands loopband te kopen, kan iemand het apparaat uitproberen voordat hij of zij besluit om in een duurdere nieuwe loopband te investeren.
 • 4) Unieke of vintage modellen: Soms kan het leuk zijn om een uniek of vintage model te hebben, en deze kunnen soms alleen gevonden worden op de tweedehandsmarkt.

Als je een tweedehands loopband niet kan of mag uitproberen dan kan je deze het beste laten staan en verder zoeken.

Berichten gemaakt 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven